Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember, 2010

Kapható az új Vad Fruttik album!

Kép
Az album címe Fénystopposok. Lemezbemutató koncert október 22-én és 23-án az A38 hajón.

Likó Marcell, a zenekar énekese szerint az új albumba sok energiát fektettek, és kevesebb benne a hülyéskedés, és több az ütősebb zene.
Marcell egyébként szeret olvasni, és ezért mi könyvtárosok, amellett, hogy nagyon állat zenét csinálnak, külön szeretjük őt!

A Fénystopposok valóban egy jó album lett. Némelyik szöveg annyira maróan fájó, hogy meg kellett kapaszkodnom. Nem akarom őket felmagasztalni, csak az jutott eszembe, hogyha József Attila a popkorszakban élt volna, néhány verse lehetett volna ilyen jellegű dalszöveg. A Nem hiszek című számra gondolok például. Vagy Tóth Árpád Lélelktől lélekig című verse is beugrik az Embergépről.

Szóval a kifejezésforma ma nagyon más, de a költők és a dalszövegírók (mármint a jó dalszövegírók) célja ugyanaz. Megjeleníteni a fájdalmat, az örömöt, a lét egy szeletét.

Köszönjük nekik!

Az album a dalok.hu-ról letölthető.

Megasztár vs. X -faktor

Biztosan sokan közületek nézik a tehetségkutató műsorokat. Az egyiket, vagy a másikat? Esetleg mind a kettőt?
A posztom nem arról fog szólni, hogy melyik a jobb, hanem, hogy látjátok-e mi van e két műsor mögött? Nem utálom ezeket a műsorokat, én is nézem őket. Bevallom, eléggé zenefüggő vagyok, és kedvelem a fiatal tehetségeket. Megborzongok, ha egy-egy jó hangú énekes jól ad elős egy számot. Küön örülök a zenekarok jelenlétének, a klasszikus számok átdolgozását is nagyon kreatív és élvezetes dolognak tartom.
De ha belegondolunk, mi lett az eddigi a Megasztár győztesekből? Hallunk róluk, valóban jelen vannak a magyar zenei életben? Nem igazán. Szerintem a fiatalok jobban szeretik azokat a fiatal (vagy már nem annyira fiatal) magyar bandákat, akik évek óta jelen vannak, és arról énekelnek, ami valóságos. Gondolok itt a 30Y-ra, a Vad Fruttikra, Quimbyre, Péterfi Borira és még sorolhatnám.
Valóban elmennénk egy Kiráy Viktor koncertre? Vagy Rúzsa Magdira. Nekem olyan média által felturbózott sz…