A Verem

A romkomcsák diadala után itt van az újabb őrület: a szabadulószoba. Míg az előbbiek a régi bérházak belső udvarát használták ki, az escape roomok a pincehelyiségekre repültek rá. Tulajdonképpen nem sok kell hozzá, egy jó kis pince - az sem baj, ha romos - néhány régi tárgy - láda, szekrény, könyv, kulcsok -és egy jó nagy adag kreativitás. Ezután már csak bátor és ügyes csapatok kellenek, hogy 60 perc alatt kijussanak egy bezárt szobából, pusztán a logikájuk és csapatmunkájuk segítségével. Adrenalinos kikapcsolódás, a mai képernyő uralta világban, egy kis szabad levegő a valódi tevékenységre szomjazó elménknek.

Több szabadulószobában jártam már, de eddig legjobban a Verem tetszett.

A kerettörténet a következő: Egy diktátort elzavart a nép, de ő még "ajándékul" hátrahagyott egy bombát, amit a vállalkozó csapatnak kell hatástalanítani. Ez a kaland az átlagostól eltérően 80 perces, és több szobán keresztül juttat el a bennünket a "füstölgő" bombához. A berendezési tárgyak igényesek, apró részletekig hitelesek, és kidolgozottak. Egyszerre használja a modern és retró technikát, a puszta megfigyelő-, és asszociációs képességünket. 
Mindenképpen legalább négy embernek javaslom a vermet, mi ketten voltunk, és a sok apróság elvitte az időnket. Négyfelé már jól eloszlik a tennivaló. Gyerekek már 8-10 éves kortól elvihetők erre a programra, néha szükség is lehet az ő különleges látásmódjukra.

Ebben a szobában nincs semmi ijesztő effekt, aki horrorra vágyik, másik szobát válasszon.
Ha elakadunk, egy csengővel jeleznek, és a postaládában máris ott a segítség, tehát a készítők igyekeznek, hogy sikerélménnyel távozzunk. Persze, ha jól haladunk, nem lesz szükségünk mankóra.

Egy jó tanács a vállalkozó szelleműeknek: nézzenek körül mindenhol alaposan!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Budapest Bár koncert

39 kulcs